top of page

Malekurs «Skap magiske malerier»

Blant alle reklamene for ulike malekurs som florerer på nett, valgte eg å melde meg inn hos HegeK med kurset "Skap magiske malerier". Hun reklamerte med en gratis malekveld, og det heiv eg meg på. Siden eg lenge har ønsket å utfordre meg mer til å male abstrakte bilder, så jeg her en mulighet til å utvikle meg.


Har nå vært med på kurset, i 6 uker, og lært om fargelære, gyldne snitt og strukturoppbygging, bare for å nevne noe. Har malt nye bilder hver uke, og blir virkelig utfordret til å tenke og jobbe annerledes enn tidligere, da jeg som oftest hadde en plan, et bilde i hodet eller handa som skulle kopieres eller tolkes. Nå prøver jeg å jobbe intuitivt, og ikke prøve å få frem noe konkret, men det er vanskelig. Underveis må jeg ha med meg sjøl og mitt eget blikk, og det trenger tid for å endres.


Et av de første bildene lagd under kurset, er dette blå. Her begynte jeg med flere blåtoner, og noen figurer (jeg liker sirkler bedre enn kvadrater, har noe med min dominante hjernehalvdel å gjøre...).

Likte den strukturen som kom frem med bruk av silkepapir i bunnen, og noen kammer ble brukt i hjørnene. Måtte motstå lysten til å lage bølger, alt kan ikke bli hav!

I neste runde brukte jeg noe bobleplast, og prøvde å legge inn en kompletærfarge til blått, men den tok jeg vekk igjen. Det ble feil.

Bildet endte sånn. Kan ikke si hva det er, eller skal forestille. Poenget er at det ikke skal det. Det får bli opp til betrakteren. Det er likevel noe med fargene, strukturen og komposisjonen som jeg liker. Det får representere den tunellen jeg må gjennom for å lære. Det er ihvertfall lys i enden av tunellen, og jeg koser meg faktisk underveis.


100 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Give-away!

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page